ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελετή Ανάληψης της Αστυνόμευσης του Εναέριου Χώρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (FIR Σκοπίων) από το ΝΑΤΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Defence Redefined
Published on 12/12/2021 at 10:00

Την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 και στο πλαίσιο των διαδικασιών πλήρους ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων η τελετή ανάληψης του Αστυνόμευσης του Εναέριου Χώρου της από την Συμμαχία, η οποία εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του ΝΑΤΟ για την συμπλήρωση 60 ετών Δραστηριοτήτων AIR POLICING.

Στην τελετή παρευρέθησαν η Υπουργός Άμυνας κ. Radmila Sekerinska καθώς και Βουλευτές και Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια κ. Ρούσσος Κούνδουρος, η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια κ. Kate Byrnes, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Vasko Gjurchinovski, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Διοικητής Combined Air Operations Centre (CAOC) Torrejon Αντιπτέραρχος Fernando De La Cruz Caravaca.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χαμηλή διέλευση άνωθεν της πόλης και του Αεροδρομίου των Σκοπίων ενός Αεροσκάφους Ε-3Α (AWACS) του NATO και 2 Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16, ενώ υλοποιήθηκε και εικονικό σενάριο προσομοίωσης αναχαίτισης σε πολιτικό αεροσκάφος τύπου Learjet που συμμετείχε στην εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με στατική έκθεση του συνόλου των πτητικών μέσων.

Σημειώνεται ότι μέχρι ανάληψης της εν λόγω αρμοδιότητας από το ΝΑΤΟ η Εναέρια Αστυνόμευση του FIR Σκοπίων είχε αναληφθεί από την Ελλάδα, κατόπιν σύναψης συμφωνίας Τεχνικής Διευθέτησης των δύο Χωρών που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο 2019.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Δημιουργία Διευθύνσεων Διαστήματος και Επικοινωνιών-Πληροφορικής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This