ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ταϊβάν | Συντριβή αεροσκάφους F-16V – Αγνοείται μέχρι στιγμής ο πιλότος
Defence Redefined
Published on 11/01/2022 at 15:35
Πολεμικό αεροσκάφος F-16V της Ταϊβάν συνετρίβη σήμερα σε θαλάσσια περιοχή κατά την διάρκεια εκπαίδευσης. Ο πιλότος μέχρι στιγμής αγνοείται. Το F-16V αποτελεί τον πιο αναβαθμισμένο τύπο αεροσκάφους στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν. Το συγκεκριμένο ατύχημα είναι το έκτο για την πολεμική αεροπορία της χώρας από το 2020.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρα δήλωσε πως το συγκεκριμένο F-16V, χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση Chiayi στη νότια Ταϊβάν για εκπαιδευτική αποστολή σε παράκτιο πεδίο βολής. 

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης διενεργούν έρευνες στην περιοχή που φαίνεται να κατέπεσε το αεροσκάφος. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως είδαν το αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα. Γενικός επιθεωρητής της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε πως το συγκεκριμένο μαχητικό αναβαθμίστηκε πρόσφατα στην έκδοση “V”, με νέα οπλικά συστήματα και ηλεκτρονικά συστήματα. Επιπλέον δήλωσε πως δεν υπάρχει ένδειξη για ενεργοποίηση του συστήματος εκτίναξης και του αλεξιπτώτου του πιλότου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασταλεί οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των συγκεκριμένων μαχητικών. 

Αναμένεται περαιτέρω ενημέρωση από την εξέλιξη των ερευνών.

Με πληροφορίες από: Reuters, The Wall Street Journal

Φωτογραφία τίτλου: Reuters

Διαβάστε επίσης: ΥΕΘΑ | Αυτές είναι οι συνθήκες του ατυχήματος του F-16

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This