Ταϊβάν | Μεγάλη άσκηση για αντιμετώπιση περικύκλωσης από την Κίνα
Defence Redefined
Published on 27/04/2023 at 12:00

Ο στρατός της Ταϊβάν θα ασκηθεί στην αναχαίτιση πολεμικών πλοίων και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης περικύκλωσης του νησιού από την Κίνα στο πλαίσιο των ετήσιων γυμνασίων του τον Ιούλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Τα γυμνάσια “ Han Kuang” (η δόξα του Χαν) θα διαρκέσουν πέντε ημέρες τον Ιούλιο και θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ταϊβάν να αναχαιτίζει τις ναυτικές και αμφίβιες δυνάμεις της Κίνας, υπογράμμισε ο στρατηγός Λιν Ουέν- χουάνγκ διευθυντής επιχειρήσεων του υπουργείου.

Αρχικά, τον Μάιο, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν εικονικά σε υπολογιστή, ενώ τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν κανονικές ασκήσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά, διευκρίνισε το υπουργείο.

Τα σενάριά βασίζονται στις τρέχουσες απειλές της Κίνας εναντίον της Ταϊβάν και στα πρόσφατα στρατιωτικά γυμνάσια παρενόχλησης που πραγματοποιήσε το Πεκίνο, εξήγησε ο Λιν. Ο στρατός της Ταϊβάν θα προετοιμαστεί για να «αντιμετωπίσει» μια περικύκλωση του νησιού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε νωρίτερα τον Απρίλιο τριήμερα γυμνάσια γύρω από το νησί, αντιδρώντας σε συνάντηση που είχαν στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν.

Διαβάστε επίσης: Ταϊβάν | Αύξηση της στρατιωτικής θητείας λόγω της κινεζικής απειλής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This