ΤΑΜΣ ΛΗΔΡΑ 2023 | Μάχη κατοικημένων τόπων, βολές διαφόρων ειδών και πρώτες βοήθειες μάχης – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 11/03/2023 at 14:57

Από 27 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο του  προγράμματος εξειδικευμένης εκπαίδευσης των εκπαιδευτών σε αντικείμενα του σύγχρονου μαχητή,   πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (TAMΣ) «ΛΗΔΡΑ – 2023», με τη συμμετοχή προσωπικού της Διοίκησης Καταδρομών και Μονάδων της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού. 

Σκοπός της άσκησης, ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε επιχειρησιακά αντικείμενα, σε περιβάλλον που προσομοιάζει σε πραγματικές συνθήκες. Ειδικότερα, η ΤΑΜΣ περιελάμβανε διάφορα τακτικά σενάρια που αφορούσαν μεταξύ άλλων εκπαίδευση στην τυποποίηση των διαδικασιών για αντιμετώπιση κάθε διαμορφούμενης κατάστασης, διάφορα είδη βολών ατομικού οπλισμού, καθώς και ελευθέρων σκοπευτών, αγώνα κατοικημένων τόπων και εξάσκηση σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΦ, το προσωπικό φέρει τις νέες εξαρτήσεις που έχει προμηθευτεί η Εθνική Φρουρά από την εταιρεία Source Vagabond.

Διαβάστε επίσης: Οι νέες εξαρτήσεις της Εθνικής Φρουράς στην παρέλαση – Με ειδική βαφή τα τεθωρακισμένα

Ειδικότερα μεταξύ άλλων διακρίνεται το γιλέκο μάχης με αντιθραυσματική θωράκιση τύπου soft armour, η ζώνη μάχης και οι φυσιγγιοθήκες για γεμιστήρες καθώς και η θήκη απορριπτομένων, το σακίδιο μάχης και η θήκη Α’ Βοηθειών στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί το ατομικό σακίδιο πρώτων βοηθειών (ifak).

Περαιτέρω είναι ορατό το νέο κράνος kevlar τύπου full cut της Source και τα γάντια μάχης Mechanix.

Διαβάστε επίσης: Ίσχαιμος Επίδεσμος (Tourniquet) | Η αντιμετώπιση μαζικής αιμορραγίας στο πεδίο μάχης

Επίσης από τις φωτογραφίες διακρίνεται ότι χρησιμοποιείται οπλισμός διαμετρήματος 7,62 χιλ, τυφέκια G3 και πολυβόλα MG3, καθώς και διόπτρες Steiner 4×4. Επιπλέον, γίνεται χρήση ίσχαιμου επιδέσμου (tourniquet) στα πλαίσια περίθαλψης τραυματία στο πεδίο μάχης με βάση το πρωτόκολλο του TCCC (Tactical Combat Casualty Care). Σημειώνεται ότι ο ατομικός των Μονάδων Καταδρομών θα διαθέτει διαφορετικά υλικά κυρίως της επίσης ισραηλινής Marom Dolphin για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο πιο κάτω.

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Η Ισραηλινή Marom Dolphin με εξελιγμένες προτάσεις για ατομικό φόρτο

To ΓΕΕΦ αναφέρει καταληκτικά πως τα αποτελέσματα της άσκησης, κατέδειξαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και το υψηλό ηθικό και επαγγελματισμό του.

Δείτε το σχετικό VIDEO ΕΔΩ

Στο άρθρο από το αρχείο μας πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις ελλείψεις που διαχρονικά υπήρχαν σε ότι αφορά τον ατομικό εξοπλισμό και για τα οποία τώρα μπορούμε να δούμε ότι καλύπτονται σταδιακά, κάτι το οποίο συγκαταλέγεται στα θετικά του ευρύτερου εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς.

Διαβάστε επίσης: Άσκηση “ΚΑΛΥΨΩ” | Επιχειρησιακή Εκπαίδευση στον Αγώνα Κατοικημένων Τόπων και οι ελλείψεις που αποκαλύπτονται – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This