ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ – ΓΡΑΙΓΟΣ 2021 | Καταιγισμός πυρών και συντονισμένες ενέργειες στην ελεύθερη Αμμόχωστο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 20/10/2021 at 16:51

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, από 18 εως 20 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΙΡΙΣ 2021», η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, σχεδίασε και εκτέλεσε ΤΑΜΣ Διπλής Ενεργείας, με την επωνυμία «ΙΡΙΣ – ΓΡΑΙΓΟΣ», στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της Ταξιαρχίας. 

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε τόσο αμυντικές όσο και επιθετικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα αρχικά εξετάστηκε αμυντική ενέργεια για αναχαίτιση εισχωρήσαντων δυνάμεων Μηχανοκίνητου (Μ/Κ) Πεζικού και ακολούθως επιθετική ενέργεια για εξάλειψη της δημιουργηθείσας εισχώρησης από Συγκρότημα Μ/Κ Τάγματος Πεζικού, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα, επιθετικά ελικόπτερα, καθώς και τα αντίστοιχα της μέσα της Ταξιαρχίας. 

Την τελική φάση της άσκησης στις 20 Οκτωβρίου 2021, παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, όπου διαπίστωσαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας της Ταξιαρχίας.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ “ΙΡΙΣ 2021” | Καταιγισμός πυρών και συντονισμένες ενέργειες από τα μέσα της ΕΦ – VIDEO και Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This