ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τέσσερα αμερικανικά σκάφη MK-V για τις ανάγκες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών
Defence Redefined
Published on 10/04/2020 at 01:08

Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ επισκέφθηκαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας το χώρο ελλιμενισμού των τεσσάρων Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) MK-V, τα οποία παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από το Αμερικανικό Ναυτικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η μεταφορά των τεσσάρων MK-V από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα παραμείνουν για την εκτέλεση των απαιτούμενων ελέγχων και εργασιών συντήρησης και επισκευής στο πλαίσιο της ενεργοποίησής τους.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πλοίαρχος Τίμοθι Κέτερ (Timothy N. Ketter) και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) των ΗΠΑ στην Ελλάδα Αντιπλοίαρχος Άντονι Γκάρνερ (Anthony Garner).

Τα εν λόγω ΣΑΠ τα οποία αποκτήθηκαν μέσω των προγραμμάτων Excess Defense Articles (EDA) των Η.Π.Α θεωρείται βέβαιο ότι θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΥΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This