ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σύστημα LRAD: Ηχητικά κύματα ενάντια στον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας
Defence Redefined
Published on 18/03/2020 at 14:53

Οι στρατιωτικές δυνάμεις και γενικότερα, τα σώματα ασφαλείας, καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν δύσκολες περιστάσεις και ευρύ φάσμα αποστολών, από την αντιμετώπιση και  καταστολή επιθετικών ενεργειών, μέχρι και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Το σύστημα Long Range Acoustic Device (LRAD), αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί μια καινοτόμα μη θανατηφόρα (non lethal) συσκευή, ακουστικής ειδοποίησης (Acoustic Hailing Device), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο καταστολής όχλων.

Το σύστημα, εκπέμπει ηχητικούς προειδοποιητικούς τόνους και φωνητικά μηνύματα, με εξαιρετική σαφήνεια από κοντινή απόσταση μέχρι και τα 5.500 μέτρα. 

Η συσκευή LRAD, μπορεί να ελέγξει και να απωθήσει όχλους χωρίς να προκαλεί σωματική βλάβη, εκπέμποντας πολύ δυνατούς και ανυπόφορους, ενοχλητικούς ήχους, αναγκάζοντας τα συγκεντρωμένα πλήθη να απομακρυνθούν. Η εμβέλεια της μετάδοσης του ήχου, του συστήματος LRAD, είναι τόσο μεγάλη, που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε σε περιπτώσεις εξαφανίσεων. 

Τα συστήματα LRAD παρέχουν ζωντανά ή ηχογραφημένα φωνητικά μηνύματα με εξαιρετική σαφήνεια για κάθε επιχειρησιακό σενάριο. Βελτιστοποιημένη στην πρωτογενή εμβέλεια ακρόασης 1 – 5 kHz, η προηγμένη τεχνολογία καθοδηγούμενων κυμάτων της LRAD διασφαλίζει ότι κάθε εκπομπή γίνεται σαφώς ακουστική και κατανοητή, ακόμη και πάνω από τον θόρυβο του πλήθους, ή ενός κινητήρα, αλλά και του περιβάλλοντος.  Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επίγειες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις.

Το εν λόγω σύστημα παρουσιάστηκε στην Αττική στις 14/3/2020, στους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.  Οι ελληνικές αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το σύστημα, κατά του υβριδικού πολέμου που συστηματικά εξαπέλυσε η Τουρκία από τις 29 Φεβρουαρίου 2020. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This