ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σύροι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία ισχυρίζονται ότι έφτιαξαν το δικό τους στρατιωτικό όχημα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/02/2021 at 11:20

Στις 11 Φεβρουαρίου, η παραστρατιωτική ομάδα Hamza στην Συρία, μια ομάδα του τουρκικού υποστηριζόμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA), παρουσίασε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το δικό της τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα.

Το όχημα, με την ονομασία “Ra’ad”, παρουσιάστηκε σε μια μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κατεχόμενο τμήμα του βόρειου Χαλεπίου. Στη γιορτή συμμετείχαν ανώτεροι ηγέτες από τον SNA, καθώς και αξιωματούχοι της Συριακής Ενδιάμεσης Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Abdurrahman Mustafa.

Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 11 μαχητές του Ισλαμικού κινήματος του Τουρκιστάν νεκροί μετά από επίθεση του Συριακού Στρατού – VIDEO

Η ομάδα Hamza παρουσίασε το όχημα Ra’ad ως ένα «πατριωτικό επίτευγμα». Η ομάδα μοιράστηκε ακόμη και ένα βίντεο που συνοψίζει τις τεχνικές προδιαγραφές του υποτιθέμενου εγχώριου οχήματος.

Ωστόσο, οι ειδικοί κατάλαβαν γρήγορα ότι το όχημα ήταν στην πραγματικότητα το γνωστό τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα πεζικού γνωστό ως Hızır. Κατασκευασμένο από την τουρκική Katmerciler, το Hızır βρίσκεται σε μικρούς αριθμούς στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ δεκάδες οχήματα εξήχθησαν επίσης στην Κένυα και την Ουγκάντα.

Το όχημα, το οποίο ζυγίζει 14 τόνους, έχει ταχύτητα 110-120 χλμ. σε δρόμο και 35-40 σε ανώμαλο έδαφος. Σχεδιάστηκε για να πραγματοποιεί αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης μέρα και νύχτα. Η θωράκιση του οχήματος προστατεύει από όπλα μικρού και μεσαίου διαμετρήματος.

Η ομάδα της  Hamza παρουσίασε τέσσερα οχήματα Hızır, όλα εξοπλισμένα με τηλεχειριζόμενους σταθμούς όπλων και συστήματα παρεμβολών.

Τα οχήματα προμηθεύτηκαν πιθανώς από την Τουρκία, η οποία παρείχε στους αντιπροσώπους της στη Συρία παρόμοιο εξοπλισμό στο παρελθόν. 

Διαβάστε επίσης: Οι Χούθι κατασκεύασαν το δικό τους στρατιωτικό όχημα – Οι τελευταίες εξελίξεις στην Υεμένη – Φωτογραφίες & VIDEO

Με πληροφορίες από: Southfront

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This