Σύνδεσμος Αξιωματικών | Συμμετοχή σε συνέδριο του EUROMIL στην Σλοβακία
Defence Redefined
Published on 05/05/2022 at 18:25

Πραγματοποιήθηκε στο Trenčín της Σλοβακίας το 125ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Συνδέσμων και Συντεχνιών EUROMIL. Στο συνέδριο συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) ο οποίος και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. 

Σύμφωνα  με την ανακοίνωση του ΣΑΚΣ, το συνέδριο έλαβε χώρα το διάστημα 28 και 29 Απριλίου 2022 και φιλοξενήθηκε από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο της Σλοβακίας ZVSR, ενώ πέραν από τις αντιπροσωπείες των μελών του EUROMIL, παρόντες ήταν επιστημονικό προσωπικό και στρατιωτικοί αντιπρόσωποι από το Υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας. 

Στα πλαίσια του συνεδρίου, ο ΣΑΚΣ τόνισε το πρόβλημα εισβολής και κατοχής της Κύπρου, το μεταναστευτικό πρόβλημα και τη συνδρομή της ΕΕ καθώς και τη θέσπιση ωραρίου του στρατιωτικού προσωπικού. Επίσης, συμμετείχε μαζί με αντίστοιχη αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) στην ομάδα εργασίας «ΚΜ της ΕΕ της νότιας Ευρώπης (Μεσογείου)» σε εργαστήριο ανταλλαγής απόψεων με θέμα την αποκατάσταση και την κοινωνική ευημερία των βετεράνων πολέμου.

Επί ευκαιρίας της διεξαγωγής του συνεδρίου σε μια χώρα που μεταξύ άλλων συνορεύει με την δοκιμαζόμενη Ουκρανία, ο ΕUROMIL διακύρηξε ομόφωνα με ψήφισμα του την στήριξή του στον δοκιμαζόμενο άμαχο πληθυσμό και κάλεσε τα αντιμαχόμενα μέρη προς παύση των συγκρούσεων.

Με πληροφορίες από: ΣΑΚΣ, EUROMIL

Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση εκφράζει για την ψήφιση του ωραρίου ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This