ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σύλληψη προσώπου στα κατεχόμενα, κατηγορούμενο ως μέλος της οργάνωσης του Φετχουλάχ Γκιουλέν
Defence Redefined
Published on 29/01/2021 at 19:00

Ως αποτέλεσμα συνεργασίας και συντονισμού της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, του «υπουργείου εσωτερικών», του «αρχηγείου αστυνομίας» στα κατεχόμενα και του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Λαθρεμπορίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών, συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο ονόματι Αχμέτ Γιγίτ, κατηγορούμενο ως μέλος της οργάνωσης του Φετχουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας,  υπήρχε απόφαση για ένταλμα σύλληψης του εν λόγου ατόμου, ως ύποπτο μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης, από την Εισαγγελία στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και θεωρείτο ως φυγάς στο πλαίσιο ερευνών για την οργάνωση FETÖ.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος λέγεται ότι ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση της μυστικής δομής του FETÖ εντός του αστυνομικού σώματος στην Αλεξανδρέττα. Ο Γιγίτ μεταφέρθηκε από το λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας στο λιμάνι Τασουτσού της Τουρκίας και παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σε περισσότερους από 20.000 υπολογίζονται μόνον αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Σύλληψη 82 μελών του στρατιωτικού προσωπικού για φερόμενους δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This