Σύλληψη διακινητών για μεταφορά μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο – 18χρονος ο καπετάνιος της βάρκας
Defence Redefined
Published on 04/11/2022 at 14:15

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 18 ετών προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά την άφιξη στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αριθμού μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου, το θαλάσσιο σκάφος, ταχύπλοο μήκους 5 μέτρων περίπου, έγινε αντιληπτό γύρω στις 9.45 την Πέμπτη το πρωί, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο. Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν το σκάφος και μετέφεραν τους μετανάστες (εννέα άνδρες, δύο γυναίκες, τέσσερα παιδιά) με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Στη συνέχεια, ακολούθησαν εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους και μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας ΠΟΥΡΝΑΡΑ.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 18χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας με την οποία ταξίδευαν οι μετανάστες, ενώ ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι είναι απαγορευμένος μετανάστης.

Οι δύο αλλοδαποί ύποπτοι συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Εντοπισμός σκαφών με 62 παράτυπους μετανάστες – Αυξημένες ροές στο Κάβο Γκρέκο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This