ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συριακά ΜΜΕ | Επίθεση του Ισραήλ στο λιμάνι της Λαττάκειας – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 28/12/2021 at 14:13

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA), Iσραηλινές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι της Λαττάκειας. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο, η επίθεση έγινε περί τις 03:21.

Νωρίτερα, η Sυριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας για να αντιμετωπίσουν την επίθεση. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε πως πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν τις φλόγες και επιτόπου έφθασαν ασθενοφόρα, μεταδίδοντας πλάνα από τη φωτιά.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές στην πρόσοψη νοσοκομείου, σε κατοικίες, σε καταστήματα. Είχε αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές, η αποτίμηση των οποίων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ανέφερε το  Συριακό υπουργείο Άμυνας. Δεν είναι σαφές εάν ή πόσα θύματα υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Έχουν ήδη σημειωθεί αρκετές ανάλογες επιθέσεις στην χώρα όπου το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει δημόσια την ευθύνη σε όλες, ενώ την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης το Ιράν έστειλε επιθετικό μήνυμα στο Ισραήλ για πλήγματα σε σημαντικές εγκαταστάσεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, SANA, Times of Israel, Reuters

Διαβάστε επίσης: Συρία | Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε Δαμασκό, Χομς, Χάμα, Λαττάκεια – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This