ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Φονική ενέδρα Κούρδων, κατά μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/05/2021 at 08:11

Στις 20 Μαΐου, οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν, (ALF) ανέλαβαν την ευθύνη για μια πρόσφατη επιδρομή, κατά θέσεων, του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία, κοντά στην πόλη Μπασουφάνε στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης από την Τουρκία, επαρχίας Αφρίν.

Η κουρδική αντάρτικη ομάδα δημοσίευσε πλάνα της τολμηρής επιδρομής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου. Το βίντεο, που γυρίστηκε με θερμική κάμερα από τυφέκιο, δείχνει Κούρδους μαχητές να διεισδύουν σε θέση του SNA και στη συνέχεια να εμπλέκουν στόχους.

Το βίντεο του ALF περιλαμβάνει επίσης πλάνα, από μια επιτυχή επίθεση σε ένα όχημα του SNA με μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή (IED).

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), πέντε μαχητές του σώματος al-Sham του SNA σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή του ALF.

Ο τουρκικός στρατός ανταποκρίθηκε στην επιδρομή βομβαρδίζοντας κουρδικές περιοχές νότια του Αφρίν, όπου υπάρχουν στρατεύματα του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Southfront.org, τέσσερις Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Πλάνα από την επίθεση των Κούρδων ανταρτών κατά των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν – VIDEO

Με πληροφορίες από: Southfront.org / SOHR

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This