ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Το SDF απέκρουσε ακόμα μια επίθεση των Σύρων υποστηριζόμενων από την Τουρκία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/03/2021 at 19:07

Ο Κουρδικός Συνασπισμός στην Συρία (Syrian Democratic Forces – SDF), χθες 26 Μαρτίου, απέκρουσε ακόμα μία επίθεση, από τις τουρκικές δυνάμεις, στα προάστια της πόλης Tell Tamr, της επαρχίας al-Hasakah. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, Hawar News Agency, Σύροι μαχητές υποστηριζόμενοι από την Τουρκία, της παραστρατιωτικής οργάνωσης Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), επιτέθηκαν στο χωριό al-Dardarah, βόρεια της Tell Tamer, με κάλυψη πυρών πυροβολικού. Εντούτοις, οι μαχητές του SDF, κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση, προκαλώντας απώλειες στις τάξεις του SNA. 

Διαβάστε επίσης: Συγκρούσεις μεταξύ Συριακού Στρατού και SNA κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ – Όλες οι εξελίξεις στην Συρία – VIDEO

Συγκεκριμένα, 3 μαχητές του SNA σκοτώθηκαν από τις μάχες, ενώ αριθμός διπλοκάμπινων οχημάτων, εξοπλισμένων με πολυβόλα, έχει καταστραφεί. Αυτή ήταν η τρίτη επίθεση στα περίχωρα της Tell Tamr αυτή την εβδομάδα. Στις 24 και 25 Μαρτίου, το SDF απέκρουσε δύο επιθέσεις εναντίον των χωριών Tell al-Laban και του Kuzaliyah. Συνολικά τραυματίστηκαν εννέα μαχητές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν παρόμοιο κύμα επιθέσεων σε θέσεις SDF κοντά στην πόλη Ain Issa στη βόρεια Raqqa. Όλες οι επιθέσεις απωθήθηκαν από Κούρδους μαχητές, οι οποίοι σκότωσαν αρκετούς Σύρους υποστηριζόμενους από την Τουρκία μαχητές του SNA. Το SDF παρέδωσε τα σώματα στην τουρκική πλευρά στις 27 Μαρτίου μετά από ρωσική διαμεσολάβηση.

Οι τουρκικές δυνάμεις προφανώς σχεδιάζουν να κλιμακώσουν την επιθετικότητα τους, στην επαρχία al-Hasakah. Περισσότερες επιθέσεις πιθανότατα θα διεξαχθούν στα περίχωρα της Tell Tamr τις προσεχείς ημέρες. Η χριστιανική πόλη είναι το προπύργιο του SDF, ενώ παρών στην περιοχή βρίσκονται και οι ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Νέος κύκλος εχθροπραξιών – Όλες οι εξελίξεις στον διαδραστικό χάρτη

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This