ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Ρωσικό Mi-35 πραγματοποίησε καταναγκαστική προσγείωση – VIDEO
Defence Redefined
Published on 28/02/2021 at 14:45

Ρωσικό ελικόπτερο Mi-35 πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση λόγω τεχνικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια πτήσης του πάνω από την βόρεια επαρχία της Συρίας Χασάκα, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

“Το πλήρωμα απομακρύνθηκε γρήγορα στον διάδρομο προσγείωσης. Δεν απειλείται η ζωή των πιλότων”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Το ελικόπτερο δεν δέχθηκε πυρά, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές των Ελικοπτέρων Mi-35 της Εθνικής Φρουράς – VIDEO

To πρακτορείο TASS ανέφερε επίσης ότι δύο ελικόπτερα, ένα μεταγωγικό Mi-8AMTSh και ένα ελικόπτερο επίθεσης Mi-35, συνόδευαν μια φάλαγγα μηχανοκίνητων οχημάτων που κατευθυνόταν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M4.

Το ελικόπτερο Mi-8AMTSh πετούσε σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων μπροστά από τη φάλαγγα διεξάγωντας εναέρια αναγνώριση για τυχόν εμφάνιση ανταρτών και παραστρατιωτικών κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Το ελικόπτερο Mi-35 σύμφωνα με την ανακοίνωση πετούσε πίσω από τη φάλαγγα αποτρέποντας την προσέγγιση άλλων οχημάτων.

Συριακά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι υπήρχαν πληροφορίες για συντριβή ρωσικού ελικοπτέρου στην βορειοανατολική Συρία κατά την οποία σκοτώθηκε ο πιλότος του και ότι υπήρχαν τραυματίες.

Σύμφωνα με τα ίδια, το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου βρισκόταν στην βόρεια επαρχία Χασάκα, κοντά στο Ταλ Ταμρ, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από ρωσική βάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΔΝ/ΑΑΡ, TASS, ANHA 

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: 

Συρία | Εμφύλιος μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων – Όλες οι εξελίξεις πάνω στον διαδραστικό χάρτη | VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This