ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Νέος κύκλος εχθροπραξιών – Όλες οι εξελίξεις στον διαδραστικό χάρτη
Defence Redefined
Published on 10/03/2021 at 13:04

Χάος και ένοπλη βια επικρατεί στην Συρία και κυρίως στις βόρειες επαρχίες της χώρας, καθώς όλα τα αντιμαχόμενα μέρη, από τις αρχές του Μαρτίου, έχουν αυξήσει την δράση τους. 

Όπως μαρτυρούν τα γεγονότα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), προετοιμάζεται ούτως ώστε να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία για την ανακατάληψη κατεχομένων εδαφών από τις παραστρατιωτικές οργανώσεις Σύρων μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, όπως η οργάνωση HTS (Hayat Tahrir al-Sham) στην επαρχία του Ιντλίμπ και η SNA (Syrian National Army), η μητρική οργάνωση πλήρως υποστηριζόμενη από την Τουρκία, καθώς και μικρότερες άλλες θυγατρικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Συριακός Στρατός ετοιμάζεται για επίθεση σε κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη της Συρίας – VIDEO

Το τελευταίο διάστημα o SAA, έχει αυξήσει την δράση του, τόσο στην επαρχία Ιντλίμπ, με μπαράζ βομβαρδισμών των θέσεων των Σύρων μαχητών, τόσο και στις κατεχόμενες περιοχές της επαρχίας του Χαλεπίου. Από την πλευρά τους, οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία, διεξάγουν επιθέσεις και βομβαρδισμούς σε ολόκληρη την συνοριακή γραμμή των εδαφών που κατέχουν, κατά του SAA και του κουρδικού συνασπισμού (SDF), καθώς και κατά των ρωσικών εγκαταστάσεων. 

 Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής που βρίσκεται στο χωριό Κιράθα, βόρεια της πόλης Μανμπίτζ, βομβαρδίζει το χωριό αλ-Χοσρία, βορειοανατολικά της πόλης Μανμπίτζ, με όλμους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο SAA χτύπησε τα παράνομα διυλιστήρια πετρελαίου των Tarheen και al-Humran βόρεια της πόλης αλ-Μπάμπ, καταστρέφοντας δεκάδες φορτηγά με καύσιμα που είχαν προορισμό την Τουρκία. Αυτά τα διυλιστήρια βρίσκονται σε κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές στη Βόρεια Συρία, όπου μεταποιείται το κλεμμένο πετρέλαιο από τα βορειοανατολικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 11 μαχητές του Ισλαμικού κινήματος του Τουρκιστάν νεκροί μετά από επίθεση του Συριακού Στρατού – VIDEO

Δείτε όλες τις εξελίξεις στον διαδραστικό χάρτη: 


Πλοηγηθείτε στον χάρτη πατώντας πάνω στα εικονίδια για περισσότερες πληροφορίες. Με κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί, οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού και με πράσινο οι δυνάμεις των Σύρων υποστηριζόμενων από την Τουρκία. 

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την 5η Μαρτίου 2020 και την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν παραβιάσει πολλάκις τα συμφωνηθέντα και όλες οι εξελίξεις συνηγορούν, ότι η Συρία βρίσκεται προ των πυλών μιας νέας κλιμάκωσης. 

H ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει διαρκώς για ότι νεότερο προκύψει.

Διαβάστε επίσης: 

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This