Συρία | Νέες τουρκικές απώλειες στο Ιρακινό Κουρδιστάν – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 12/06/2022 at 19:30

Στις 11 Ιουνίου, ο τουρκικός στρατός και οι Σύριοι μισθοφόροι του κατέστρεψαν στρατηγικής σημασίας εγκατάσταση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, υπό την ηγεσία των Κούρδων (SDF) στο χωριό Halwanji στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου της Συρίας.

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το φυλάκιο, γνωστό και ως λόφος Syriatel, με πυροβολικό και όλμους, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι TOW, αμερικανικής κατασκευής. Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι τα πλήγματα ήταν απάντηση σε επίθεση των SDF εναντίον μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία (βίντεο στο τέλος του άρθρου).

Το Halwanji βρίσκεται στα βόρεια της πόλης Μανμπίτζ, το προπύργιο των SDF. Η Μανμπίτζ ήταν μία από τις δύο πόλεις που ονομάστηκαν πρόσφατα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως κύριοι στόχοι για οποιαδήποτε νέα τουρκική επιχείρηση στη Συρία. Η άλλη πόλη ήταν το Τελ Ριφάατ που βρίσκεται επίσης στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του προετοιμάζονται για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των SDF εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Ως μέρος της προετοιμασίας τους, χτυπούν καθημερινά περιοχές που ελέγχονται από τις SDF στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ και ΟΗΕ εναντίον νέας επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία

Στις 9 Ιουνίου, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε αποθήκη των Μονάδων Προστασίας της Κοινότητας, κλάδου ασφαλείας των SDF, στην πόλη al-Qamishli στη βόρεια ύπαιθρο της al-Hasakah.

Οι SDF προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μια νέα τουρκική επιχείρηση. Ενώ η ομάδα διατηρεί μεγάλες διαφορές με τη Δαμασκό, μπορεί να καταλήξει να λάβει κάποια υποστήριξη από τον Συριακό Αραβικό Στρατό. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ άφησε να εννοηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο στρατός του θα μπορούσε να παρέμβει για να υποστηρίξει την οργάνωση, παρά την κριτική ότι ενεργεί ως πιόνι για ξένες δυνάμεις.

Νέες τουρκικές απώλειες… 

Στις 11 Ιουνίου, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έλαβε χώρα στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Αρχικά, το υπουργείο είπε ότι στην επίθεση σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Ωστόσο, αργότερα είπε ότι ένας δεύτερος στρατιώτης υπέκυψε από τα τραύματά του.

Οι δύο νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί αναγνωρίστηκαν ως ο Καταδρομέας Fuat Ozer και ο Λοχίας Gokhan Demir.

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η φονική επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή της επιχείρησης κατά των ανταρτών “Claw-Lock”. Ο κύριος στόχος της επιχείρησης, που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, είναι οι πυρήνες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στις περιοχές Metina, Zap και Avashin Basyan.

Οι νέες απώλειες ανεβάζουν σε 23 τον αριθμό των τουρκικών στρατευμάτων που σκοτώθηκαν στην περιοχή του Κουρδιστάν από την έναρξη της επιχείρησης “Claw-Lock”, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις της έχουν μέχρι στιγμής σκοτώσει, τραυματίσει ή αιχμαλωτίσει 220 μαχητές του PKK. Ωστόσο, η κουρδική αντάρτικη ομάδα εξακολουθεί να δείχνει λυσσαλέα αντίσταση.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Η Τουρκία ενισχύει βάσεις και μισθοφόρους – Επιθέσεις με drones και τραυματισμοί πολιτών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This