ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Νέα επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο κατά Σύρων μισθοφόρων της Τουρκίας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/06/2021 at 14:23

Η κουρδική οργάνωση “Απελευθερωτικές Δυνάμεις Αφρίν” (HRE), δημοσίευσαν νέο βίντεο, στο οποίο παρουσιάζουν επίθεση κατά του προσωπικού της οργάνωσης “Ελεύθερος Συριακός Στρατός” (FSA), η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία. 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που επισυνάπτουμε στον σύνδεσμο πιο κάτω, η επίθεση έγινε με την χρήση αντιαρματικού πυραύλου 9M113 Konkurs. Η επίθεση έγινε στο χωριό Μποσουφανέ, της κατεχόμενης από την Τουρκία, επαρχίας Αφρίν, στις 3 Ιουνίου. 

Δείτε το βίντεο από την επίθεση εδώ 

Διαβάστε επίσης: Συρία | Φονική ενέδρα Κούρδων, κατά μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία – VIDEO

Σε μια άλλη εξέλιξη, στην βόρεια Συρία, οι μαχητές του κουρδικού συνασπισμού “Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις” (SDF), επιτέθηκαν σε μαχητές του “Συριακού Εθνικού Στρατού” (SNA), οργάνωση που υποστηρίζεται εξ ίσου από την Τουρκία. Σύμφωνα με το “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” (SOHR), τέσσερις μαχητές του SNA, σκοτώθηκαν από την επίθεση του SDF, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. 

 Η τουρκική εισβολή του 2019 στη βόρεια Συρία αποσταθεροποίησε την περιοχή και οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου μετώπου συγκρούσεων, μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Πλάνα από την επίθεση των Κούρδων ανταρτών κατά των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This