ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Μαζική Ανάσχεση Ισραηλινών Πυραύλων
Defence Redefined
Published on 23/08/2021 at 09:30

Οι δυνάμεις αεράμυνας της Συρίας κατέρριψαν 22 πυραύλους που εκτόξευσαν ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης εναντίον στόχων στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό στρατό.

Ο αντιπτέραρχος Βαντίμ Κούλιτ, επικεφαλής του Κέντρου συμφιλίωσης του Ρωσικού στρατού στη Συρία, δήλωσε ότι έξι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν εγκαταστάσεις στις επαρχίες της Δαμασκού και της Χομς από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου αργά την Πέμπτη.

Ο Κούλιτ είπε ότι οι μονάδες της Συριακής αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 22 από τους 24 πυραύλους που εκτόξευσαν τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη με τα συστήματα αεράμυνας Pantsir-S και Buk-M2 που προμηθεύτηκαν από τη Ρωσία. 

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι δύο μη καταρριφθέντες πύραυλοι έπεσαν στην περιοχή Καλαμούν στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, αν και δεν ήταν σαφές εάν τα βλήματα προέρχονταν από φερόμενες αεροπορικές επιδρομές ή λανθασμένες αναχαιτήσεις.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ, το οποίο σπάνια σχολιάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Συρία.

Ομοίως, δεν υπήρξαν επίσημες αναφορές για θύματα. Ωστόσο, ένας πολεμικός επιτηρητής με έδρα τη Βρετανία δήλωσε ότι οι επιδρομές σκότωσαν τέσσερις φιλοϊρανικούς μαχητές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί πύραυλοι στοχοποίησαν αποθήκες όπλων και στρατιωτικές θέσεις που ανήκαν στη σιιτική λιβανέζικη τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ, στην περιοχή Καρά στα βορειοδυτικά της επαρχίας Δαμασκού, κοντά στην επαρχία Χομς και τα σύνορα με το Λίβανο.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στο εσωτερικό της Συρίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, στοχεύοντας ύποπτες αποστολές όπλων που προορίζονται για τη Λιβανέζικη  τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ. 

Από την άλλη, η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική εκστρατεία στη Συρία από το 2015, βοηθώντας την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ να ανακτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μετά από έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο. Η Μόσχα έχει επίσης βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών οπλοστασίων της Συρίας και την εκπαίδευση του προσωπικού της.

Πηγή: Times of Israel

Διαβάστε επίσης: Συρία | Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Χομς

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This