ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Εμφύλιος μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων – Όλες οι εξελίξεις πάνω στον διαδραστικό χάρτη | VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/06/2020 at 17:30

Μετά από δύο ημέρες σφοδρότατων συγκρούσεων, οι μαχητές της συριακής τρομοκρατικής οργάνωσης “Hayat Tahrir al-Sham” (Οργανισμός για την Απελευθέρωση του Λεβάντε), ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση ενάντια στους μαχητές της αντίπαλης τρομοκρατικής οργάνωσης “Fa Ithbatu coalition” για να επιβάλουν την κυριαρχία τους στην ευρύτερη Επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. 

Πλοηγειθείτε στον διαδραστικό χάρτη, πατώντας πάνω στα εικονίδια για περισσότερες πληροφορίες. Με κόκκινο χρώμα, τα εδάφη τα οποία ελέγχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοι του, με πράσινο χρώμα τα εδάφη τα οποία ελέγχουν οι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Southfront.org, το οποίο επικαλείται πηγές εντός της πόλης, τα μέλη της HTS με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, εισέβαλαν στην πόλη του Arab Said δυτικά της Ιντλίμπ. Η πόλη καταλήφθηκε πρόσφατα από τις δυνάμεις της “Fa Ithbatu” και μετατράπηκε σε ορμητήριο για επιχειρήσεις εναντίον της HTS (Βλέπετε χάρτη). 

Η τρομοκρατική ομάδα “Fa Ithbatu” κατηγορεί την HTS για συνωμοσία με ξένες δυνάμεις, κυρίως την Τουρκία, ενάντια στη λεγόμενη συριακή επανάσταση. Συνολικά 29 αντάρτες σκοτώθηκαν στην πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ της HTS και της Fa Ithbatu στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με χθεσινή αναφορά από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι 18 από τους 29, άνηκαν στις τάξεις της Fa Ithbatu και οι 11 στην HTS (Βλέπετε χάρτη)

Η HTS είναι μια δραστήρια τζιχαντιστική ομάδα του σαλαφισμού, που σχηματίστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2017 ως μια συγχώνευση μεταξύ του Jabhat Fatah al-Sham (πρώην Μέτωπο αλ-Νούσρα), του μετώπου Ansar al-Din, του Jaysh al-Sunna, του Liwa al-Haqq  και του Nour al-Din al-Zenki. 

Διαβάστε επίσης: Συρία | Αιματοχυσία μεταξύ των μισθοφόρων της Τουρκίας

Εντωμεταξύ, πηγές που επικαλείται το Southfront.org, διαδίδουν φήμες για αύξηση των επιχειρήσεων των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων στο νότιο Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τις πηγές, μια μονάδα των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποίησε επιδρομή σε μια θέση της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από την Τουρκία, Suqur al-Sham κοντά στο χωριό Μπενίν, σκοτώνοντας 4 και τραυματίζοντας 3 μέλη της ομάδας (Βλέπετε χάρτη).

Αυτή είναι η πρώτη επιδρομή από τις Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις στην Ιντλίμπ μετά την υπογραφή της συμφωνίας αποκλιμάκωσης στις 5 Μαρτίου μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας. Η επίθεση των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων, πιθανότατα αποτελεί μια απάντηση στην πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από μαχητές της Επαρχίας Ιντλίμπ κατά της ρωσικής βάσης Hmeymim στην Λατάκια.

Στην ίδια περιοχή το πυροβολικό του Συριακού Αραβικού Στρατού SAA βομβάρδισε χθες Παρασκευή 26/6, τις θέσεις των ανταρτών στη βόρεια επαρχία της Λατάκια.

Στις 24 Ιουνίου, ένα άγνωστο μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε ένα στρατιωτικό όχημα που κινείτο στο δρόμο κοντά στην πόλη Binnish στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ιντλίμπ. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος και τον θάνατο των επιβαινόντων. Παρά το ότι οι νεκροί μαχητές δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, τοπικές πηγές ισχυρίζονται ότι το όχημα πιθανότατα ανήκε στους Ansar al-Tawhid ή στον Horas al-Din, ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Al- Qaeda (Βλέπετε χάρτη)

Διαβάστε επίσης: Παραλαβή αναβαθμισμένων MiG-29 για την Συρία

Πρόσφατα, τα μαχητικά αεροσκάφη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις εναντίον τρομοκρατών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την  Al- Qaeda που κρύβονται στο κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Συρίας.

Επιπλέον, σε άλλο μέτωπο, ο τουρκικός στρατός και οι υποστηριζόμενοι μαχητές του βομβάρδισαν θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού και των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) κοντά στην πόλη Tell Rifat στο βόρειο Χαλέπι. Τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι σκοτώθηκαν πολλοί μαχητές του Συριακού Αραβικού Στρατού και του YPG. Οι βομβαρδισμοί πιθανότατα ήρθαν ως απάντηση στην πρόσφατη σειρά επιθέσεων ομάδων που σχετίζονται με το YPG σε θέσεις φιλο-τουρκικών ομάδων στην περιοχή του Αφρίν (Βλέπετε χάρτη).

Διαβάστε επίσης: Συριακός Εμφύλιος | Το χρονικό της αιματηρής σύρραξης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This