Συρία | Εκρήξεις σε αμερικανική βάση – VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/10/2022 at 17:45

Σειρά εκρήξεων, σημειώθηκαν στην αμερικανική βάση Green Village στη βορειοανατολική συριακή επαρχία Deir Ezzor, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις αναφορές, μία ομοβροντία ρουκετών έπληξαν τη βάση, η οποία βρίσκεται εντός των κοιτασμάτων πετρελαίου al-Omar στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Deir Ezzor, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι η βάση δέχθηκε επίθεση από ένα μη αναγνωρισμένο drone. Καμία πηγή, δεν αναφέρει θύματα ή τραυματισμούς από την επίθεση.

Μετά την επίθεση, οι δυνάμεις των ΗΠΑ εκτόξευσαν πυρά από τη βάση. Επιπτώσεις αναφέρθηκαν αργότερα στα περίχωρα της πόλης al-Mayadin στη νότια ύπαιθρο του Deir Ezzor, όπου είναι παρούσες συριακές και ιρακινές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στη Συρία, δεν έχει σχολιάσει την επίθεση, μέχρι στιγμής.

Η νέα επίθεση στη βάση μπορεί να ήταν μια απάντηση από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στα ισραηλινά πλήγματα της 21ης ​​Οκτωβρίου στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των New York Times, η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της στον λεγόμενο “Άξονα της Αντίστασης” συμφώνησαν να απαντήσουν στα επανειλημμένα πλήγματα του Ισραήλ επιτιθέμενοι σε βάσεις του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στη Συρία.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Στρατιωτικός νόμος στις προσαρτημένες περιοχές – Εκρήξεις στο Κίεβο και εκκενώνεται η Χερσώνα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This