Συρία | Αντιαρματικός πύραυλος χτυπά λεωφορείο – Βαριές απώλειες για τον Συριακό Στρατό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 19/05/2022 at 15:14

Νέες απώλειες σημειώθηκαν στις 13 Μαΐου για τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA), στο Χαλέπι. 

Συγκεκριμένα 10 στρατιώτες της τοπικής διοίκησης σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής ομάδας Ahrar al-Sham, άνδρες της οποίας χρησιμοποίησαν τηλεκατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο (ATGM) κατά λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν οι Σύροι στρατιώτες. 

Σε απάντηση, ο συριακός στρατός στόχευσε θέσεις μαχητών στο βόρειο Χαλέπι με αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για τον αριθμό των απωλειών των μαχητών.

Στις 15 Μαΐου, φιλοκυβερνητικές πηγές της Συρίας, ανακοίνωσαν ότι ένας ταξίαρχος του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) πέθανε μετά από τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίθεσης από μαχητές που εδρεύουν στη βορειοδυτική συριακή επαρχία της Ιντλίμπ.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Εννέα νεκροί από Ισραηλινές επιθέσεις

Ο ανώτερος αξιωματικός, που ταυτοποιήθηκε ως ο Haidara Nawras Othman. Το όχημά του στοχοποιήθηκε με έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο (ATGM).

Η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ο de facto ηγεμόνας της Μεγάλης Ιντλίμπ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Η τρομοκρατική ομάδα μοιράστηκε επίσης πλάνα που δείχνουν τη στιγμή το όχημα του Ταξίαρ. Χτυπήθηκε ο στρατηγός Οθμάν.

Οι πρόσφατες θανατηφόρες επιθέσεις από το HTS και τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία συμμάχους του απειλούν την έθραυστη εκεχειρία στην περιοχή, η οποία μεσολάβησε μετά από συνομιλίες της Ρωσίας και της Τουρκίας.  

Διαβάστε επίσης: Συρία | Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι μάχες ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και τις κουρδικές δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This