Συρία | Αμερικανική επιδρομή σε χωριό που ελέγχεται από την Τουρκία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 16/06/2022 at 13:00

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουνίου, αμερικανική δύναμη αποτελούμενη από μονάδα ειδικών επιχειρήσεων, πραγματοποίησε επιδρομή στο κατεχόμενο από τους Τούρκους χωριό al-Humayrah στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου της Συρίας.

Η δύναμη έφτασε στο χωριό, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης Jarabulus, με έξι ελικόπτερα, προερχόμενα από την κατεύθυνση της βορειοανατολικής περιοχής της Συρίας, όπου ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διατηρεί αρκετές βάσεις.

Τα ελικόπτερα, ένας συνδυασμός Black Hawks και Chinooks, έγιναν στόχος μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία ενώ κατευθύνονταν προς την al-Humayrah.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της φερόμενης επιδρομής, η οποία διήρκεσε μόνο επτά λεπτά. Μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την al-Humayrah και τις γειτονικές περιοχές που κατείχαν οι Τούρκοι. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν αεροπορικές επιδρομές. 

Με το πέρας της επιχείρησης, τα ελικόπτερα κατευθύνθηκαν βορειοανατολικά, στη βορειοανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Πηγές προσκείμενες στην συριακή αντιπολίτευση, εικάζουν ότι η επιδρομή είχε στόχο έναν ανώτερο διοικητή του Ισλαμικού Κράτους, ή τον Horas al-Din που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο ηγέτης του Ι.Κ Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi σκοτώθηκε όταν αμερικανική δύναμη ειδικής επιχείρησης εισέβαλε στο κρησφύγετό του, στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Μετά την επιδρομή, το Ι.Κ διόρισε τον Abu al-Hassan al-Hashimi al-Qurashi ως νέο ηγέτη του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον περασμένο Μάιο ανέφεραν ότι ο Abu al-Hassan συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση στους κατοίκους του Λιβάνου από το Ισραήλ – Σοβαρή κλιμάκωση για το κοίτασμα Καρίς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This