ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Αιματοχυσία μεταξύ των μισθοφόρων της Τουρκίας
Defence Redefined
Published on 11/05/2020 at 15:47

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ομάδες μισθοφόρων υποστηριζόμενων από την Τουρκία, ενεπλάκησαν σε μάχες αναμεταξύ τους, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να σκοτωθούν. 

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν διάφορα όπλα στις μάχες μεταξύ των μισθοφόρων, οι οποίες διεξήχθησαν στην περιοχή δυτικά της πόλης Ταλ  Ταμέρ, της επαρχίας Χασάκα. H πόλη αυτή βρέθηκε στο στόχαστρο της τουρκικής εισβολής τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο παρέμεινε στα χέρια του κουρδικού συνασπισμού SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις). 

Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές στο πρακτορείο SANA, οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τρομοκρατών του Σουλτάνου Μουράτ και του αλ-Χαμάτ που υποστηρίζονται από την τουρκική κατοχή στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Αλ Νταούδια και αλ-Αρίσα.

Οι συγκρούσεις έληξαν με τη δολοφονία ή τον τραυματισμό ορισμένων τρομοκρατών, πρόσθεσαν οι πηγές, υποδεικνύοντας ότι η κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των μισθοφόρων της Άγκυρας προκάλεσε εκτοπισμό πολλών κατοίκων της περιοχής από τα σπίτια τους για κάποιο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες για ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, έχουν αναφερθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, εντούτοις αυτή την φορά πρόκειται για επιβεβαιωμένο περιστατικό. 

Με πληροφορίες από: SANA

Διαβάστε επίσης:

Συριακός Εμφύλιος | Το χρονικό της αιματηρής σύρραξης

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This