ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συντριβή κινεζικού SU-35 | Η Ταϊβάν αρνείται τους ισχυρισμούς ότι το κατέρριψε – VIDEO
Defence Redefined
Published on 04/09/2020 at 13:32

Πλάνα από τα συντρίμμια ενός κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, συνοδευόμενα από ισχυρισμούς ότι καταρρίφθηκε μετά την είσοδο στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν. Η Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν αρνήθηκε ωστόσο τους ισχυρισμούς. 

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF), που πιστεύεται ότι είναι είτε Sukhoi Su-35 (ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι Chengdu J-10), σύμφωνα με πληροφορίες συνετρίβη κοντά στο Γκουιλίν, στη νότια επαρχία Γκουανγκσί της Κίνας. Ο πιλότος εκτινάχθηκε με επιτυχία αλλά τραυματίστηκε σοβαρά κατά την προσγείωση.

Οι πρώτες αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, ωστόσο η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν αρνείται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Διαβάστε επίσης: Γεωργία | Ανανεώνει τα αεροσκάφη Su-25 και τα ελικόπτερα Mi-24 | VIDEO

«Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας καταδικάζει έντονα τέτοιες κακόβουλες πράξεις δημιουργώντας σκόπιμα και διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια σύγχυσης του κοινού», αναφερει η δήλωση της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, προσθέτοντας ότι αυτή «θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις συνθήκες του θαλάσσιου και του εναέριου χώρου γύρω από την Ταϊβάν. “

Ένα δεύτερο βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Κινέζο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας τραυματισμένο σε ένα φορίο.

Διαβάστε επίσης: Δύο ρωσικά Su-35 αναχαίτισαν ένα P-8A Poseidon του αμερικανικού ναυτικού ανατολικά της Κύπρου | VIDEO

Με πληροφορίες από: aerotime.aero / airlive.net

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This