ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Συντεχνία Ισότητα | “Οι Αστυνομικοί δεν θα αναπληρώνουν τα κενά της Πολιτείας”
Defence Redefined
Published on 12/06/2021 at 14:30

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι οι Αστυνομικοί δεν θα αναπληρώνουν όλα τα κενά της Πολιτείας, αναφέρει η συντεχνία Ισότητα σε ανοικτή της επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

Η συντεχνία απέστειλε ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή τον ορισμό αστυνομικών ως επιμελητών ανηλίκων στο πλαίσιο του εναρμονιστικού Νόμου για την εγκαθίδρυση συστήματος ποινικής δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά, λέγοντας ότι ο νόμος έφερε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας σε δύσκολη θέση.

«Ενώ ο νομοθέτης όρισε ότι ο Επιμελητής θα πρέπει να είναι υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι των Σωμάτων Ασφάλειας, αποφασίστηκε η ανάθεση σε Αστυνομικούς των καθηκόντων Επιμελητή», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία συνοδεύεται από έκθεση επιχειρημάτων.

Η Ισότητα υποστηρίζει ακόμη πως το σοβαρότερο πρόβλημα της απόφασης αυτής είναι ότι οι Αστυνομικοί δεν διαθέτουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε σχετικό γνωστικό πεδίο, κάτι το οποίο τους καθιστά μη κατάλληλους να αναλάβουν τα συγκεκριμένα καθήκοντα και προσθέτει: «Με ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης διάρκειας δύο μόνον ημερών οι Αστυνομικοί δεν καθίστανται ειδικοί»

Σύμφωνα με τη συντεχνία, «είναι, επίσης, ανεπίτρεπτο το ότι δεν ζητήθηκαν οι απόψεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Μελών των Σωμάτων Ασφαλείας πριν από τη λήψη τέτοιας απόφασης, που επηρεάζει ουσιωδώς τα καθήκοντα και τις ευθύνες των εργαζομένων/Αστυνομικών που θα αναλάβουν αυτόν τον ρόλο».

Τέλος η Ισότητα ζητά όπως όπως τροποποιηθεί η «πολιτική ή διοικητική απόφαση που ορίζει τους Αστυνομικούς ως Επιμελητές ανηλίκων παραβατών με μια μονοκονδυλιά».

«Πρέπει να σώσουμε παιδικές ψυχές πρέπει να προσληφθούν εξειδικευμένα άτομα να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Τα Μέλη της Αστυνομίας θα χάσουν την αξιοπιστία τους. Το να θεωρούμε τον Αστυνομικό του σήμερα ως δάσκαλο, λογιστή, δικηγόρο, Επιμελητή ανηλίκων, ψυχολόγο, ιατρό με ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις είναι πολύ μεγάλο ατόπημα. Άλλο Αστυνομικός και άλλο Επιστήμονας με ισχυρή κατάρτιση σε σχετικό γνωστικό πεδίο», καταλήγει η συντεχνία.

Διαβάστε επίσης: Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ | Τα σώματα ασφαλείας ανεβαίνουν Γολγοθά

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This