Συνεργασία της Εθνικής Φρουράς του New Jersey με τον στρατό της Κύπρου – Έγκριση από το Κογκρέσο
Defence Redefined
Published on 26/09/2022 at 18:36

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ανακοίνωσε την έγκριση εκ μέρους του Κογκρέσου του Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Φρουράς του New Jersey και της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.

Το κείμενο το οποίο υπογράφουν 7 βουλευτές και 2 γερουσιαστές, αν και δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, φέρει ημερομηνία 3 Μαΐου 2022 και αναφέρει πως η Εθνική Φρουρά του New Jersey επεκτείνει το διεθνή της ρόλο με την έγκριση της συνεργασίας της με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου. Η ΕΦ του New Jersey βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας. Οι τρεις τομείς στους οποίους δίδεται η περισσότερη έμφαση είναι η κυβερνοασφάλεια, η ανταπόκριση σε έκτακτες καταστάσεις και η αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στην ΕΦ του New Jersey υπάγεται πλήρως επιχειρησιακή μοίρα κυβερνοασφάλειας και στα πλαίσια των διεθνών της συνεργασιών συμβάλει στην ενίσχυση κέντρων ανταπόκρισης σε κυβερνοαπειλές. 

Επιπλέον, η ΕΦ του New Jersey συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19, επομένως μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το κείμενο αναφέρει επίσης πως υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης κοινών δράσεων με την Κύπρο και την Αλβανία με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία, ώστε να διευρυνθεί το πλαίσιο συνεργασίας και στην ανατολική μεσόγειο. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως για τον σκοπό αυτό η αεροπορία της ΕΦ του New Jersey διαθέτει αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 και αεροσκάφη C-32, τα οποία χρησιμοποιούνται για μεταφορά υψηλών προσώπων και ειδικές αποστολές. 

 

Πηγή: US Congress

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Υπογραφή Συμφωνίας με ΗΠΑ για παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας σε πλοία – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This