Συνεργασία Εθνικής Φρουράς και New Jersey – Υπογραφή συμφωνίας εντός του πρώτου τριμήνου του 2023
Defence Redefined
Published on 13/01/2023 at 12:01

Την Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023, o Αρχηγός Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ταξίαρχο Lisa J. Hou, της Εθνικής Φρουράς του New Jersey, επικεφαλή Αξιωματικό για το Πρόγραμμα Εταιρικής Συνεργασίας (State Partnership Program – SPP), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και της Πολιτείας του New Jersey. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναπτυσσόμενη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με την Πολιτεία του New Jersey, στο πλαίσιο της πρόσφατης επικύρωσης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα SPP, για το οποίο αναμένεται να υπογραφεί σχετική συμφωνία εντός του πρώτου τριμήνου του 2023. Ειδικότερα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα. Επιπλέον, κατά τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνεργασίας ως παράγοντας ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, σε διμερές πλαίσιο. 

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς με την Ταξίαρχο Hou, επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις και την πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και ΗΠΑ, η οποία συνεχίζει σταθερά να εξελίσσεται και να ενισχύεται.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία της Εθνικής Φρουράς του New Jersey με τον στρατό της Κύπρου – Έγκριση από το Κογκρέσο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This