ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεκπαίδευση καταδρομέων Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας σε Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 30/11/2021 at 15:01

Ολοκληρώθηκε  η συνεκπαίδευση «Close Quarter Battle 2021» όπου συμμετείχε ομάδα ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς με αντίστοιχα τμήματα από Ελλάδα και Αρμενία. Την εκπαίδευση διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) το διάστημα 22 – 26 Νοεμβρίου 2021 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου στην Ρεντίνα.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΦ, σκοπός της συνεκπαίδευσης, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας σε συνθήκες μάχης. Συγκεκριμένα το σενάριο της τελικής φάσης  περιλάμβανε βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, βολές εν κινήσει, νυχτερινές βολές, αγώνα κατοικημένου τόπου και χειρισμό νεκρών και τραυματιών εντός κατοικημένου τόπου.

Η συμμετοχή του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς στη συνεκπαίδευση, δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό για απόκτηση πρόσθετων εμπειριών και  συμβάλλει στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της ΔΚΔ. 

Επιπλέον, η πραγματοποίηση παρόμοιας φύσης ασκήσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Τριμερής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Αρμενίας, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.

Το ΓΕΕΦ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από την συνεκπαίδευση Close Quarters Battle 2021.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Τριμερής Αμυντική Συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αρμενίας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This