ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών στρατευμάτων με Επιθετικά Ελικόπτερα – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 19/01/2021 at 16:04

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα η διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με την ονομασία «EDDIE’S ODYSSEY».

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, η οποία συντονίστηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΔΔΕΕ/ΓΕΕΘΑ), πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ πραγματικά πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) των δύο χωρών και συνεργασία σε αντικείμενα Επίγειας Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) από τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με αεροκίνηση σε βραχονησίδα.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, ΕΕ/Π AH-64 A/D και Ελικόπτερα (Ε/Π) CH-47D της Αεροπορίας Στρατού. Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν ΕΕ/Π AH-64E, E/Π UH-60 και Ε/Π HH-60 της 101 Combat Aviation Brigade (CAB) της USAREUR-AF.

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση μονάδων Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και ΗΑΕ – VIDEO

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο της εν λόγω συνεκπαίδευσης, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ» στη Νέα Σάντα Κιλκίς, η οποία περιελάμβανε αντικείμενα αεροκίνητων επιχειρήσεων προς εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο πεδίο της μάχης. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν δυνάμεις από την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και Ελικόπτερα UH-1H, ΑΗ-64 της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και ελικόπτερα UH-60 της 101 CAB.

H ανωτέρω συνεκπαίδευση αποδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι συνεχώς ενισχύονται και συνέβαλε στην περαιτέρω επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Αναβάθμιση συνεργασίας και συνεκπαίδευση Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ στην Σούδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This