ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεκπαίδευση Ελλάδας και ΗΠΑ με τη «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου 8» – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/01/2022 at 14:07

Συνεκπαίδευση των Ελληνικών αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων με την «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου 8» των ΗΠΑ στην θαλάσσια περιοχή Κρήτης. Η συνεκπαίδευση με το US Carrier Strike Group EIGHT, CSG – 8 έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 καθώς και την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΕΛΛΗ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΛΑΣΚΟΣ, το Υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ και Μαχητικά Αεροσκάφη F-4, F-16, καθώς και το CSG – 8 των ΗΠΑ αποτελούμενο από το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN, τα Αντιτορπιλικά USS BAINBRIDGE, USS GRAVELY, USS ROSS, USS ROOSEVELT, την Νορβηγική Φρεγάτα HNoMS FRIDTJOF NANSEN και Μαχητικά Αεροσκάφη F-18. Σημειώνεται επίσης ότι από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 4 Ιανουαρίου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου η Φ/Γ ΕΛΛΗ εντάχθηκε στη συνοδεία του USS HARRY S. TRUMAN.

Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων εκτελέστηκαν προχωρητικοί ελιγμοί και αντικείμενα αντιαεροπορικής άμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας.

Οι εν λόγω συνεκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)], συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης: JCET | Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ – Φωτογραφίες και VIDEO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This