Συναντήσεις Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Rafael, Aeronautics Group και ΕΑΒ – Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη στο επίκεντρο
Defence Redefined
Published on 09/07/2022 at 17:30

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συναντήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου με εκπροσώπους των Ισραηλινών εταιρειών Rafael Advanced Defense Systems Ltd και Aeronautics Group, ενώ την Παρασκευή 8 Ιουλίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΑΒ και με Συμβούλους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε στο γραφείο του με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems Ltd στον τομέα Cyber Space & Intelligence Directorate – CSI, Air & C4ISR Systems Division General (Res.) Eli Ben-Meir. Επίσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας Aeronautics Group κ. Mosche Elazar, ο οποίος συνοδευόταν από τον Chief Marketing Officer (CMO) και αντιπρόεδρο Sales and Marketing κ. Matan Perry (Perez) και τον Senior Management και αντιπρόεδρο Cooperate Business Development κ. Adi Cohen.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Πληροφοριών, της Κυβερνοάμυνας και της Ασφάλειας όπως και η επίδρασή τους στις Πληροφοριακές Επιχειρήσεις, καθώς και ο ρόλος, οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη στο σύγχρονο αλλά και στο μελλοντικό περιβάλλον εκτέλεσης διακλαδικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον κ. Ιωάννη Κούτρα Πρόεδρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), τον κ. Μιχαήλ Κορωναίο αντιπρόεδρο της ΕΑΒ, τον κ. Γριμάνη Θεόδωρο Ειδικό Σύμβουλο του ΥΠΕΘΑ και τον κ.Χρήστο Χριστοδούλου Σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων και στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, στις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος «ΑΡΧΥΤΑΣ» «Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων» καθώς και στις γενικότερες ερευνητικές δραστηριότητες και τις δυνατότητες σε ότι αφορά στην σχεδίαση και παραγωγή από την ΕΑΒ στον εν λόγω τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των Aεροχημάτων που εντάσσονται στην κατηγορία των Περιπλανώμενων Πυρομαχικών (Loitering Munition).

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Lockheed Martin – Στην ατζέντα F-35, P-3B Orion και F-16 Viper

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This