ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Συνάντηση Υπαρχηγού Αστυνομίας με τον Αξιωματικό Σύνδεσμο του Οργανισμού Frontex
Defence Redefined
Published on 13/07/2020 at 16:34

Συνάντηση Υπαρχηγού Αστυνομίας κ. Χρήστου Μαυρή με τον Αξιωματικό Σύνδεσμο του Οργανισμού Frontex στην Κύπρο και στην Ελλάδα κ. Γρηγόριο Αποστόλου.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 στο Αρχηγείο Αστυνομίας, μεταξύ του Υπαρχηγού Αστυνομίας κ. Χρήστου Μαυρή και του Αξιωματικού Συνδέσμου του Οργανισμού του Frontex για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Γρηγόριου Αποστόλου.

Διαβάστε επίσης: Τελετή διορισμού νέου Αρχηγού και νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας | Φωτογραφίες

Ο κ. Αποστόλου αφού συνεχάρη τον κ. Μαυρή για τον πρόσφατο διορισμό του στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας, εστίασε στο πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης στην Κύπρο και στην εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος, μέσω και της επιχειρησιακής στήριξης του Οργανισμού Frontex.

Περαιτέρω, ο κ. Αποστόλου δήλωσε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία Κύπρου σε θέματα παράτυπης μετανάστευσης, αλλά και για τη γόνιμη συνεργασία που αναπτύχθηκε και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μεταξύ Frontex και Αστυνομίας Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Η αποστολή της ΜΜΑΔ επέστρεψε από τον Έβρο

Αναφορά έγινε, επίσης, και στη σημαντική παρουσία και συμβολή των Κυπρίων αστυνομικών, οι οποίοι υπηρέτησαν στον Έβρο σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελληνική Δημοκρατία, όσον αφορά στο θέμα των παράτυπων μεταναστών.

Ο κ. Μαυρής από πλευράς του εξήρε τον ρόλο και τη συνδρομή του Οργανισμού του Frontex στα θέματα διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, με απώτερο σκοπό τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης και ιδιαίτερα την ενεργό δραστηριότητα του υπό αναφορά Οργανισμού στον κυπριακό χώρο. Παράλληλα, τόνισε τη βούληση της Αστυνομίας Κύπρου για περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This