ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Λουκά με Υφυπουργό Άμυνας της Σερβίας – Συζήτηση για πιθανά πεδία συνεργασίας στους εξοπλισμούς

Defence Redefined
Published on 13/04/2021 at 13:36

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Λουκά συναντήθηκε την Τρίτη με τον Υφυπουργό Άμυνας της Σερβίας για θέματα Διαχείρισης Υλικών Πόρων  Nenad Miloradovic και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, καθώς και πιθανά πεδία συνεργασίας στον τομέα των εξοπλισμών.

 Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Λουκά, ευχαρίστησε το Σέρβο Υφυπουργό Άμυνας για την εξαίρετη συνεργασία που αναπτύχθηκε και διατηρείται μεταξύ των δύο κρατών.

Διαβάστε επίσης: Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο Πεδίο Βολής στην 33η Μοίρα Καταδρομών – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Leonidas

    Η Σερβία παράγει αξιόπιστα συστήματα και σε κλάσμα του κόστους δυτικών συστημάτων. Η παραγγελία επιπλέον Nora b52 θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη, εφόσον φυσικά οι εντυπώσεις των στελεχών της ΕΦ είναι θετικές από την μέχρι τώρα χρήση του συγκεκριμένου συστήματος.
    Επίσης θα ήθελα να αναφέρω
    την αναβάθμιση που μπορεί να γίνει στα υφιστάμενα ΤΟΜΠ της εθνικής φρουράς (Λεωνίδας και VAP) με τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό rcws M15 που χρησιμοποιείται και στα νεοπαραληφθέντα οχήματα milosh της εθνικής φρουράς. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μια αμερικανική έρευνα αναφέρει ότι ένα rcws με πολυβόλο 0.50 με θερμική κάμερα έχει την ίδια μαχητική ισχύ 8 στρατιωτών, όσοι είναι δηλαδή η μεταφερόμενη ομάδα ενός ΤΟΜΠ. Επιπλέον ενίσχυση των ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ της ΕΦ μπορεί να γίνει με οχήματα Lazzar τα οποία προσφέρονται και με πυροβόλο 30mm με κόστος 600.000 το οποίο είναι πόλη χαμηλότερο από οχήματα του ανταγωνισμού παρόμοιων δυνατοτήτων.

  2. Leonidas

    Όχημα Lazar με πυροβόλο 30mm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This