Συνάντηση Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοισραηλινών οργανώσεων με Αρχηγό ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ
Defence Redefined
Published on 28/04/2022 at 11:43

Αντιπροσωπείες των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων AHEPA και AHI, καθώς και των Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων BBI και CoP, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κύπρο όπου και συναντήθηκαν με τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ και τον Υπουργό Άμυνας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, υποδέχθηκε αντιπροσωπείες των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων  American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) και American Hellenic Institute (AHI), καθώς και των Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B’nai B’rith International (BBI) και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations (CoP), οι οποίες πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).

Κατά την παρουσία τους στο ΓΕΕΦ, παρακολούθησαν σύντομη ενημέρωση για την αποστολή, το έργο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) και τις διεθνείς στρατιωτικές συνεργασίες. Της ενημέρωσης, στην οποία παρευρέθηκε ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων κατά την διάρκεια της οποίας ο Αρχηγός της ΕΦ, επικεντρώθηκε στις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις καθώς και στις απειλές που χαρακτηρίζουν το περιβάλλον ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής. Επεσήμανε επίσης, τη συνεχή αναβάθμιση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Κράτος του Ισραήλ, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα αμυντικών συνεργασιών για ενίσχυση του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Οι αντιπροσωπείες, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσαν στεφάνι καθώς και στο Μνημείο Φιλίας Κύπρου – Ισραήλ, όπου διοργανώθηκε  λιτή τελετή αφιερωμένη στην 73η επέτειο από τον τερματισμό λειτουργίας των στρατοπέδων κράτησης εβραίων προσφύγων και επιζώντων του ολοκαυτώματος. Το βράδυ της ίδιας μέρας, παρατέθηκε δείπνο στις αντιπροσωπείες, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Χαράλαμπου Πετρίδη.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στην συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, εστιάζοντας στην ανάγκη για ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, με την συμμετοχή και των ΗΠΑ, κάτι που θα προσδώσει ιδιαίτερη ώθηση στην εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της Κύπρου.

Πηγή: ΓΕΕΦ, ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: “NoJetsForTurkey” | Η ομογένεια στις ΗΠΑ αντιδρά στην πώληση F-16 στην Τουρκία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This