Συνάντηση απερχόμενων Ακόλουθων Άμυνας του Ισραήλ με Αρχηγούς ΓΕΕΦ και ΓΕΕΘΑ
Defence Redefined
Published on 07/09/2022 at 15:08

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ συναντήθηκαν με τους απερχόμενους ακόλουθους άμυνας του Ισραήλ σε Κύπρος και Ελλάδα αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συναντήθηκε με τον απερχόμενο Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) του Ισραήλ στην Κυπριακή Δημοκρατία, Συνταγματάρχη Yossi Pinto. 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στη βάση του υφιστάμενου διμερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς και τρόποι αναβάθμισης και διεύρυνσής του. Καταγράφηκε επίσης η συμβολή της συνεργασίας των δυο χωρών, στην τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, καθώς και άλλων πολυμερών πρωτοβουλιών στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Τέλος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ευχαρίστησε τον Συνταγματάρχη Pinto, για την εξαιρετική συνεργασία που αναπτύχθηκε με την Εθνική Φρουρά κατά τη διάρκεια της θητείας του καθώς και για τη συμβολή του στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον απερχόμενο Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) του Ισραήλ στην Ελλάδα Colonel IDF Yosef Pinto και τον αντικαταστάτη του Cοlonel IDF Tal Wollenberg.

Κατά την συνάντηση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον Colonel IDF Yosef Pinto για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του Ακολούθου Άμυνας, καθώς και για την σημαντική προσφορά του στην εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και Ισραήλ. Στον παραλαμβάνοντα ΑΚΑΜ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ και συζήτησαν μεταξύ άλλων για το μέλλον της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών.

Πηγή: ΓΕΕΦ, ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η διμερής αμυντική συνεργασία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This