Στο Σότσι η τριμερής Ρωσίας – Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Defence Redefined
Published on 29/10/2022 at 09:42

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε χθες, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ότι μια τριμερής σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των προέδρων της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και του πρωθυπουργού της Αρμενίας, θα διεξαχθεί την Δευτέρα στο Σότσι, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν μέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή του Καυκάσου, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Προβλέπεται επίσης ότι ο Πούτιν θα έχει διμερείς συναντήσεις με καθέναν από τους δύο άλλους ηγέτες, σύμφωνα με το CNN Greece.

Ο Πασινιάν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πάει στη Ρωσία την Δευτέρα, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει, αν ο Αλίεφ έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο.

Η Αρμενία, σύμμαχος της Ρωσίας, και το Αζερμπαϊτζάν, που στηρίζεται από την Τουρκία, έχουν συγκρουστεί σε δύο πολέμους για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο τελευταίος πόλεμος, το φθινόπωρο του 2020, στοίχισε τη ζωή σε 6.500 ανθρώπους και τερματίστηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, η οποία έχει αναπτύξει ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ | Ανάπτυξη πολιτικής αποστολής στην Αρμενία για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This