ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Στις ΒΒ Επισκοπής ανέλαβε υπηρεσία τάγμα του Συντάγματος Yorkshire – VIDEO
Defence Redefined
Published on 02/12/2020 at 17:24

Υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας ανέλαβε, προχθές Δευτέρα, υπηρεσία το 2ο τάγμα πεζικού του Συντάγματος Yorkshire, στις ΒΒ Επισκοπής, αντικαθιστώντας τάγμα του Συντάγματος Mercian.

Ανακοίνωση των ΒΒ αναφέρει πως το 2ο τάγμα του Yorkshire ανέλαβε υπηρεσία εν μέσω περιοριστικών μέτρων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρο, μετά από μια δύσκολη διαδικασία και καθυστέρηση, καθώς έπρεπε να γίνουν πολλαπλές εξετάσεις για Covid-19.

Την ίδια ώρα, προστίθεται, ο Αντισυνταγματάρχη James Ashworth, δηλώνει πως η διαδικασία «δεν έχει μειώσει τον ενθουσιασμό για το καθήκον» και ότι οι στρατιώτες του θέλουν να συνεχίσουν να εκτελούν το καθήκον τους και ν’ απολαύσουν ό,τι έχει να τους προσφέρει η Κύπρος.

«Μια απόσπαση στο εξωτερικό είναι αρκετά δύσκολη, αλλά το να το κάνεις ενώ βρισκόταν σε lockdown τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Κύπρος, σήμαινε εκτεταμένες περιόδους απομόνωσης, πολλαπλές εξετάσεις για κορωνοϊό και μεγάλη πειθαρχία και υπομονή από τους στρατιώτες και τις οικογένειες τους», είπε ο Αντισυνταγματάρχης Ashworth.

Ανέφερε ακόμη πως πολλοί από τους στρατιώτες βρίσκονταν ξανά στην Κύπρο πριν από πέντε χρόνια και έχουν υπέροχες αναμνήσεις, ενώ όσοι δεν έχουν έρθει ξανά εδώ, έχουν ακούσει τι υπέροχο μέρος είναι και ο χειμερινός ήλιος είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε σχέση με τον κρύο άνεμο και τη βροχή που άφησαν πίσω στο Yorkshire.

Για όσους είναι εκτός καθήκον, συνέχισε «εργαζόμαστε σκληρά για να επιστρέψουν οι ανύπαντροι στρατιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο στις οικογένειές τους, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ήταν μακριά τα προηγούμενα Χριστούγεννα στο Αφγανιστάν».

Μεταξύ άλλων, είπε ακόμη ότι υπάρχουν πολλά για να προσβλέπουν τα στρατεύματά του στις ΒΒ Επισκοπής, σ’ ένα άκρως επαγγελματικό και επιχειρησιακό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Καταδρομών με Ειδικές Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου – Φωτογραφίες

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This