ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Στην Κύπρο τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall – Εκπαίδευση με στελέχη της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/06/2021 at 16:04

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής στην Κύπρο, το 2ο τάγμα του Yorkshire εκπαιδεύεται στις Βρετανικές Βάσεις με νέο εξοπλισμό, αλλά και με στελέχη της Εθνικής Φρουράς, που θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο στην Ουαλία για τον στρατιωτικό διαγωνισμό Cambian Patrol 2021.

Το πρωί οι Βρετανικές Βάσεις φιλοξένησαν στην Επισκοπή ΜΜΕ από την Αγγλία και την Κύπρο, όπου παρουσίασαν νέο εξοπλισμό με τον οποίον εκπαιδεύονται μέλη του τάγματος, όπως οι τελευταίας τεχνολογίας διόπτρες νυχτερινής όρασης και σκόπευσης για το βρετανικό τυφέκιο SA80A3.

Τυφέκιο SA80A3.

Επίσης, παρουσιάστηκε νέο ηλεκτρονικό φορητό σύστημα στρατιωτών, που παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη θέση τους, τη θέση φίλιων και εχθρικών δυνάμεων, ψηφιακούς χάρτες, στόχους, μηνύματα κ.α..

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα  νέα επίγεια ρομποτικά συστήματα της διμοιρίας ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να διακινούνται με τηλεχειριστήριο ή να ακολουθούν τον χειριστή τους. Πρόκειται για τα οχήματα της οικογένειας των μη επανδρωμένων επίγειων συστημάτων “Mission Master” που κατασκευάστηκαν για λογαριασμό του Βρετανικού Στρατού, μετά από κοινοπραξία της γερμανικής Rheinmetall Defence και της Βρετανικής BAE Systems Land. Ο Βρετανικός Στρατός παρέλαβε τέσσερα (4) από τα συγκεκριμένα συστήματα τον Αύγουστο του 2020, ενώ αναμένεται να παραλάβει περισσότερα εντός του 2021. 

Διαβάστε επίσης: Mission Master | Τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού – VIDEO

Η αγορά εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Βρετανικού Στρατού για την ανάπτυξη του προγράμματος “Robotic Platoon Vehicle”, το οποίο προνοεί την εισαγωγή επίγειων ρομποτικών συστημάτων μάχης, στις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων.

Η οικογένεια οχημάτων Mission Master βασίζεται στην τεχνολογία Rheinmetall PATH, μια αυτόνομη συλλογή (A-kit) που επιτρέπει στα στρατιωτικά οχήματα να λειτουργούν ως μη επανδρωμένα ακόμη και σε πολύπλοκες περιοχές, σε εχθρικό έδαφος και σε δυσμενή καιρικές συνθήκες. 

Η τεχνολογία αυτή, με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) επιτρέπει στα οχήματα της σειράς Mission Master να αναγνωρίζουν και να παρακολουθούν αντικείμενα στον περιβάλλοντα χώρο, να χαρτογραφούν και να αναλύουν το έδαφος, να σχεδιάζουν ασφαλείς διαδρομές και πολλά άλλα. Η PATH, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, είναι μια τεχνολογία που αποδεικνύεται ότι διατηρεί τους στρατιώτες ασφαλείς, ενώ αυξάνει τις επιχειρησιακές τους επιδόσεις.

Η οικογένεια των συγκεκριμένων οχημάτων περιλαμβάνει, όχημα αναγνώρισης, όχημα διάσωσης (Rescue), όχημα υποστήριξης πυρός (Fire Support), και όχημα μεταφοράς φορτίων (Cargo). 

Όπως δήλωσε ο ταγματάρχης Henry Bowden, το τάγμα, που αριθμεί 580 στρατιώτες, βρίσκεται στην Κύπρο από τον περασμένο Νοέμβριο ως περιφερειακό τάγμα επιφυλακής, το οποίο, μπορεί να αναλάβει δράση, εάν χρειαστεί, οπουδήποτε στην Μέση Ανατολή ή την Αφρική. Το τάγμα, που είχε βρεθεί ξανά στην Κύπρο μεταξύ 2013 και 2015, αναμένεται να επιστρέψει στη Μ. Βρετανία το καλοκαίρι του 2021.

Βίντεο από τις ασκήσεις με τα οχήματα της οικογένειας Mission Master στην Κύπρο. 

Μέχρι τότε, συνέχισε, οι στρατιώτες εκπαιδεύονται σε νέα συστήματα και εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιούν κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με μέλη της Εθνικής Φρουράς αλλά και της Κυπριακής Αστυνομίας, συμπλήρωσε ο ταγματάρχης Bowden.

Σημείωσε δε ότι οι κοινές ασκήσεις με τα μέλη της Εθνικής Φρουράς θα εντατικοποιηθούν, καθώς θα συμμετάσχουν στον επικείμενο στρατιωτικό διαγωνισμό που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στην Ουαλία «Cambian Patrol 2021».

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Mission Master XT | Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αυτόνομων UGV – VIDEO & Infographics

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This