Στην Θράκη ο Σαρλ Μισέλ για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού LNG
Defence Redefined
Published on 02/05/2022 at 11:15

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού LNG στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Συγκεκριμένα, θα παραστεί στην εκδήλωση έναρξης των εργασιών κατασκευής του FSRU, της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου LNG. 

Η παρουσία του Σαρλ Μισέλ δείχνει και την σημασία που δίνει σε αυτό το τεράστιας ενεργειακής σημασίας έργο η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει να κάνει με την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης μετά από όσα συμβαίνουν τελευταία με το ρωσική φυσικό αέριο λόγω της αιματηρής εισβολής της στην Ουκρανία.

Πέρα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση έναρξης των έργων κατασκευής του FSRU της Αλεξανδρούπολης, τον οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία “Gastrade” του ομίλου Κοπελούζου, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.

Σύμφωνα με το Euronews, η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και πλειάδα υπουργών, ενώ την ίδια μέρα αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη και ο απερχόμενος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ που αναλαμβάνει Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ενέργειας στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Σχετικά με τον Σαρλ Μισέλ, υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα έρθει για δεύτερο φορά στην περιοχή, αφού στις 3 Μαρτίου 2020 είχε ξαναβρεθεί με αφορμή την απόκρουση από την Ελλάδα της υβριδικής απειλής εκ μέρους των Τούρκων με την απόπειρα εισβολής χιλιάδων μεταναστών. 

Τότε, εκτός του κ. Μισέλ, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Η κατασκευή της εν λόγω υποδομής υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθιερώνει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα ως γεωστρατηγικό σημείο τεράστιας ενεργειακής και γεωπολιτικής σημασίας. 

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά | Στο “κόκκινο” η τουρκική προκλητικότητα – Οι Ελληνικές αντιδράσεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This