ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην εποχή των Rafale η Πολεμική Αεροπορία – Τελετή παράδοσης του πρώτου αεροσκάφους – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 21/07/2021 at 13:48

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation,  Eric Trappier, φιλοξένησε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Dassault Aviation στo Ίστρ, κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης του πρώτου Rafale για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF), τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους, συμβαίνει έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά 18 Rafale. Οι Έλληνες πιλότοι και οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, θα εκπαιδευτούν στη Γαλλία, πριν εγκατασταθούν τα αεροσκάφη Rafale στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Η πρώτη ομάδα πιλότων της Π.Α, που έχουν ήδη εκπαιδευτεί για αρκετούς μήνες από την Γαλλική Αεροπορία, όπως και 50 τεχνικοί θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της Dassault Aviation Conversion Training Center (CTC) στο Μερινιάκ της Γαλλίας.

Η ελληνική πολεμική αεροπορία, θα εξοπλιστεί με ένα τελευταίας γενιάς μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, επιτρέποντας στην Ελληνική Δημοκρατία να εξασφαλίσει την πλήρη κυριαρχία της γεωστρατηγικής της θέσης. Η παράδοση του πρώτου Rafale αποτελεί σαφής απόδειξη της αποφασιστικότητας της Γαλλίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συμμετάσχει ενεργά στην κυριαρχία της χώρας.

Απεικονίζει επίσης την εξαιρετική ποιότητα της συνεργασίας της Dassault Aviation με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, μέσα από πάνω από 45 χρόνια αδιάλειπτης και σταθερής συνεργασίας.

«Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, το Rafale φοράει περήφανα τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafale είναι στρατηγικός παίκτης που “αλλάζει το παιχνίδι” για την Π.Α και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διασφάλιση της κυριαρχίας της Ελλάδας ως περιφερειακή δύναμη. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω την απόλυτη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα », δήλωσε ο Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.

Διαβάστε επίσης: Rafale – Πολλαπλασιαστής Ισχύος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος | Infographics

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This