ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην ελληνική βουλή το νομοσχέδιο για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια
Defence Redefined
Published on 09/01/2021 at 14:55

Ιστορική στιγμή για την άσκηση ενός αναφαίρετου δικαιώματος της Ελλάδος χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την κατάθεση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο είναι μία ιστορική στιγμή για την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος της χώρας μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», αναφέρει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter και προσθέτει: «Με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται η στρατηγική της Ελλάδας να επιδιώκει συμφωνίες με γειτονικές χώρες, με βάση πάντα το Διεθνές Δίκαιο, προωθώντας την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της ελληνικής Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα δυτικά σύνορα στα 12 ναυτικά μίλια. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 19 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Οι περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Ράμα

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This