Στην Αθήνα για την πρώτη του επίσκεψη εκτός Κύπρου ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης
Defence Redefined
Published on 13/03/2023 at 11:38

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, 13 και 14 Μαρτίου.

Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη εκτός Κύπρου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του έφθασαν στην ελληνική πρωτεύουσα με εμπορική πτήση, αφού, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε περιοδικό έλεγχο που διενεργήθηκε υπήρχε βλάβη στο προεδρικό αεροσκάφος και για καθαρά προληπτικούς λόγους προτιμήθηκε η εμπορική πτήση. Η βλάβη είχε εντοπιστεί πριν από δύο μέρες.

Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα παρακαθίσει σε συναντήσεις με την Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας. 

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β’.

Όπως ανακοινώθηκε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν κατά τις επαφές του στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαβάστε επίσης: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην “DЯ” | Η εξωτερική πολιτική, οι διεθνείς συνεργασίες και ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This