Στήριξη των ΗΠΑ στην Αρμενία – H Ρωσική αντίδραση
Defence Redefined
Published on 19/09/2022 at 14:59

Η πρόεδρος της Αμερικανικής βουλής επισκέφθηκε την Αρμενία το Σαββατοκύριακο σε μια χωρίς προηγούμενο ένδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ για τη χώρα στη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν. Η Νάνσι Πελόζι φόρεσε μάλιστα και καρφίτσα με την Αρμενική σημαία.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της η Πελόζι έπλεξε το εγκώμιο της δημοκρατίας στην Αρμενία και επέκρινε τις “παράνομες” όπως τις αποκάλεσε επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν, μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 200 άνθρωποι.

Η Μόσχα από την πλευρά της, δήλωσε σήμερα πως οι “ηχηρές ανακοινώσεις” από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τις αιτίες της συνοριακής διαμάχης ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν δεν είναι πιθανό να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε πως μια αθόρυβη και επαγγελματική προσέγγιση στη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν θα απέδιδε καρπούς.

Ο Πεσκόφ είπε πως οτιδήποτε… γίνεται με μια αθόρυβη και επαγγελματική προσέγγιση μπορεί να συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων, στη σταθεροποίηση της κατάστασης στα σύνορα, όλα αυτά μπορεί να είναι καλοδεχούμενα. Διερωτήθηκε αν μπορούν τέτοιες προβεβλημένες ενέργειες και δηλώσεις να συμβάλουν πραγματικά στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 135 Αρμένιοι και 71 Αζέροι σκοτώθηκαν στις πρόσφατες συγκρούσεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This