ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ | «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τα πρόσφατα αντισημιτικά σχόλια του Ερντογάν»
Defence Redefined
Published on 19/05/2021 at 08:02

Σε έντονη καταδίκη των αντισημιτικών δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με δήλωση του εκπροσώπου του, Νεντ Πράις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τα πρόσφατα αντισημιτικά σχόλια του Προέδρου Ερντογάν σχετικά με τον Εβραϊκό λαό και τα θεωρούμε κατακριτέα», αναφέρει γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προτρέποντας παράλληλα τον Πρόεδρο Ερντογάν και άλλους Τούρκους ηγέτες να απέχουν από προκλητικά σχόλια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω βία.

«Καλούμε την Τουρκία να ενώσει τη φωνή της με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην προσπάθεια τερματισμού της σύγκρουσης. Η αντισημιτική γλώσσα δεν έχει θέση πουθενά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί βαθιά να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό σε όλες τις μορφές τους. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τη βία που συχνά συνοδεύει τον αντισημιτισμό και τα επικίνδυνα ψέματα που την κρύβουν. Πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουμε τα ψέματα με γεγονότα και να απαντάμε σε εγκλήματα μίσους με δικαιοσύνη», κατέληξε η δήλωση του Νεντ Πράις.

Διαβάστε επίσης: Γενί Σαφάκ | «Ειρηνευτική» δύναμη υπό την ηγεσία της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ μελετά η Άγκυρα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This