Σουηδία | Ομοίωμα του Ερντογάν κρεμασμένο ανάποδα – Αντιδράσεις από Στοκχόλμη και Άγκυρα
Defence Redefined
Published on 14/01/2023 at 20:56

Στα πλαίσια διαμαρτυρίας κουρδικών οργανώσεων στη Σουηδία, ομοίωμα του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρεμάστηκε ανάποδα έξω από το δημαρχείο της Στοκχόλμης. Η συγκεκριμένη ενέργεια, με συμβολική αναφορά στην εκτέλεση του Μουσολίνι, ταυτίζοντας τον Ερντογάν με τον φασισμό, προκάλεσε την οργή της Άγκυρας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με δηλώσεις του κάλεσε την Σουηδία να αναλάβει τις ευθύνες της ενώ είπε πως οι υποστηρικτές των κουρδικών οργανώσεων στήνουν νάρκες στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και από την κυβέρνηση της εξαρτάται αν θα της πατήσει ή όχι. Επιπλέον, ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η Τουρκία δεν είναι σε θέση να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως έχει.

*Φωτογραφία: Twitter: realrojkom

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας καταδίκασε την Παρασκευή την ενέργεια κουρδικής οργάνωσης, αναφέροντας πως η ψευδής εκτέλεση ενός ξένου δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Η Σουηδία αξίζει να σημειωθεί, αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η οποία ακολούθησε την υπογραφή της κοινής διακήρυξης ΕΕ-ΝΑΤΟ, ανέφερε πως θα συζητηθούν τα ζητήματα ασφάλειας και με τον Σουηδό Πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον.

Διαβάστε επίσης: Σουηδία | “Η Τουρκία ζητά πολλά για να μπούμε στο ΝΑΤΟ”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This