Σουδάν | Διεθνείς αποστολές απεγκλωβισμού πολιτών
Defence Redefined
Published on 24/04/2023 at 14:00

Αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Τουρκία, προχωρούν σε αποστολές απεγκλωβισμού πολιτών από το Σουδάν.

Η Γαλλία ξεκίνησε επιχείρηση για την απομάκρυνση των πολιτών της και του διπλωματικού προσωπικού της από το Σουδάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, την ώρα που οι μάχες εισέρχονται στη δεύτερη εβδομάδα τους. Ευρωπαίοι πολίτες και άλλοι από συμμαχικές χώρες επίσης θα απομακρυνθούν, πρόσθεσε το γαλλικό υπουργείο. χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Επίσης, η Ιταλία προχωρεί σε επιχείρηση για να απομακρύνει τους πολίτες της από το Σουδάν εφαρμόζοντας σχέδιο επαναπατρισμού, δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών Μαρία Τριπόντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απομακρύνθηκε το διπλωματικό προσωπικό από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ, όπου οι σφοδρές μάχες εισήλθαν στη δεύτερη εβδομάδα τους, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της πρεσβείας της εκεί.

Επιπρόσθετα, η Ολλανδία συμμετέχει σε διεθνή προσπάθεια να απομακρυνθούν ξένοι πολίτες από το Σουδάν, όπως δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Γουόπκε Χόουκστρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε επίσης ότι θα απομακρύνει τους πολίτες της χώρας από το Σουδάν.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This