Σκωτία | Αυξημένη η χρήση drones για παράδοση ναρκωτικών στις φυλακές
Defence Redefined
Published on 22/04/2023 at 17:46

Τα drones φαίνεται πως έχουν γίνει τα ιδανικά εργαλεία στα χέρια επιτήδειων για να παραδίδουν παράνομα υλικά σε κρατούμενους φυλακών. 

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν παράδοση ναρκωτικών, αλλά και τηλεφώνων.

Η υπηρεσία φυλακών της Σκωτίας (SPS), ανακοίνωσε πως ο αριθμός αυτών των περιστατικών εκτοξεύτηκε από δύο το 2019, σε εννέα μόλις μέσα στους πρώτους τρεις μήνες αυτού του έτους.

Η ευρεία διαθεσιμότητα φθηνών και εύκολων στο χειρισμό drones, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σκωτίας. Το σωφρονιστικό ίδρυμα του Εδιμβούργου κατέγραψε 11 περιστατικά από το 2021, ενώ αυτό του Perth πέντε από το 2018. 

Ο εντοπισμός έγινε είτε από τους φύλακες της περιμέτρου, είτε από κάμερες ασφαλείας, αλλά δεν αποκλείεται να έχει υπάρξει παράδοση. η οποία δεν έγινε αντιληπτή.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Σκωτίας τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πως οι εγκληματίες χρησιμοποιούν τώρα drones για να προσπαθήσουν να εισάγουν παράνομα επικίνδυνα ναρκωτικά και λαθραία στις εγκαταστάσεις της φυλακής και συμπλήρωσε ότι η SPS εργάζεται αδιάκοπα για να προσαρμόσει τα μέτρα ασφαλείας της, για να αποτρέψει, να εντοπίσει και να αποθαρρύνει την εισαγωγή λαθραίων στις φυλακές χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα.

Διαβάστε επίσης: Ιντερπόλ | Δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση για παράνομα όπλα και ναρκωτικά

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This