ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε φυλάκια της πράσινης γραμμής ο Αρχιεπίσκοπος
Defence Redefined
Published on 17/12/2020 at 13:13

Στο πλευρό των στρατιωτών που υπηρετούν στα φυλάκια της πράσινης γραμμής βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα, την περιοδεία του, ενόψει των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, μεταξύ άλλων, στους στρατευμένους νέους ότι η ολιγόμηνη παραμονή τους στην Εθνική φρουρά δεν αποτελεί απώλεια ωφέλιμου χρόνου, αλλά αντίθετα, η στρατιωτική θητεία προσφέρει στους νέους ορθή διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της κοινωνίας.

«Εγώ υπηρέτησα ως στρατιώτης σε ένα δυσκολότερο στράτευμα, αυτό του μοναχισμού. Και η εποχή στην οποία ήμουν δόκιμος μοναχός ήταν πολύ σκληρή και οι προϊστάμενοι της Μονής ακόμη σκληρότεροι. Όμως, τώρα τούς ευγνωμονώ και μακαρίζω. Διότι μου έμαθαν πώς να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της ζωής”, ανέφερε.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνόδευαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος, Δημόκριτος Ζερβάκης, και ο Υπεύθυνος Θρησκευτικής Διαφώτισης στην Εθνική Φρουρά, Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου.

Στο φυλάκιο που επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, η οργανωμένη χορωδία των στρατιωτών έψαλε επίκαιρους ύμνους και κάλαντα καθώς και πατριωτικα άσματα, αναφέρεται.

Μετά την παράθεση κεράσματος, ο Αρχιεπίσκοπος χάρισε δώρα στους στρατιώτες των φυλακίων, από ένα φορτιστή  Powerbank 12000mAh, καθώς επίσης και για τις γενικότερες ανάγκες του φυλακίου, όπως τηλεόραση, θερμάστρα κ.α. Οι επισκέψεις του στα στρατόπεδα θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή, 18η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και Φυλακισμένα Μνήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This