ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε συνήθη περιπολία το σκάφος που δέχτηκε πυρά από τουρκική ακταιωρό – Τι προνοούν οι κανόνες εμπλοκής
Defence Redefined
Published on 16/07/2021 at 13:23

Το περιστατικό της πρόκλησης από τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος  Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, ανέφερε πως σήμερα το πρωί γύρω στις 03:30 μικρό σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας το οποίο βρισκόταν σε συνήθη περιπολία στη θάλασσα περιοχή Πύργου Τηλλυρίας για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και της αυξημένης ροής μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή, που προέρχονται από την Τουρκία, ενώ βρισκόταν 11 ναυτικά μίλια εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό, μήκους 25-30 μέτρα, προερχόμενη από τα κατεχόμενα.

Το σκάφος της Λιμενικής το οποίο αποτελείτο από τριμελές πλήρωμα, βλέποντας τις προθέσεις της τουρκικής ακταιωρού και για αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου, κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, είπε ο κ. Ανδρέου.

Σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από το καταφύγιο, το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας δέχτηκε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς από την τουρκική ακταιωρό. Ακολούθως, όντας σε μικρή απόσταση από τις ακτές, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε προς τα κατεχόμενα, κατέληξε ο κ. Ανδρέου.

Όσον αφορά, το γιατί το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, δεν ανταπέδωσε τα πυρά, σε περίπτωση που ήταν εξοπλισμένο με μικρού διαμετρήματος πολυβόλο, οι κανόνες εμπλοκής σύμφωνα με την Αστυνομία προνοούν ότι, το πλήρωμα δύναται να ανταποδώσει πυρά μόνο όταν απειλείται άμεσα από τα εισερχόμενα πυρά, δηλαδή να έχουν ως άμεσο στόχο το σκάφος, το προσωπικό ή να είναι σε κοντινή απόσταση. 

Από πλευράς της Αστυνομίας, η μόνη πληροφόρηση είναι ότι το περιστατικό έχει λάβει τον δρόμο της πολιτικής και εκεί αναμένονται οι επόμενες κινήσεις. 

Διαβάστε επίσης: Τουρκική ακταιωρός έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον σκάφους της Λιμενικής

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This